Sağlamlıq

MÖCÜZƏ! Bir dəstə Şüyüd 10 Xəstəliyi belə SAĞALDIR

MÖCÜZƏ! Bir dəstə Şüyüd 10 Xəstəliyi belə SAĞALDIRbackend
  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Şüyüd və toxumları qədimdən bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunub. Amma zaman keçdikcə bu cür təbii müalicə üsullarının yerini bahalı, kimyavi dərmanlar alıb.
Bu gün bazarlarda, marketlərdə dəstəsi 15-20 qəpiyə satılan şüyüdün əslində 10-dan çox xəstəliyin dərmanı olduğunu bilirdiniz? Diqqətiniz bizdə olsun dəyərli izləyicilər. Aşağıda yerləşən şərh bölməsində fikirlərinizi bizimlə bölüşməyi unutmayın.
Şüyüd təzyiqi normallaşdırır, hemorroy, ishal, qastrit və yuxusuzluğa qarşıdır. O həmçinin antioksidant və ödqovucudur.
Elmi araşdırmalar sübut edib ki, şüyüd təzyiq dərmanları ilə yanaşı xəstələrə əlavə dəstək kimi effektlidir. Şüyüdün tərkibindəki maddələr infarkt, insult, stenokardiya və damar problemlərini azaldır.

Şüyüd tərkibində müxtəlif vitamin, mikroelemenetlər, beta-karotin, fol turşusu və digər faydalı birləşmələrə görə əvəzolunmaz bitkidir.
Bu barədə rusiyalı dietoloq təlimçi Pavel Terexov danışıb. O, bu ucuz və asan tapılan məhsulu süfrələrin ən vacib inqridienti adlandırıb.
Həkim şüyüdün faydalarını sadalayarkən, onun vitamin və mikroelementlərin çatışmazlığını kompensasiya etdiyini, həmçinin ürək-damar sisteminə faydalı təsir göstərdiyini vurğulayıb.
“Bu bitki damargenişləndirən təsirə malikdir və damar divarını gücləndirir. Şüyüd orqanizmi toksinlərdən də təmizləyir, çünki o, ödün orqanizmdən xaric olmasını təmin edir və bağırsaqları yumşaldır. – deyə o, əlavə edir.
Şüyüd toxumu yağı min illərdir ki, istifadə edilir. Əvvəllər öskürəyə, soyuqdəyməyə, qripə və digər xəstəliklərə qarşı dərman hesab olunurdu. Həm maddələr mübadiləsini sürətləndirir, həm də iştahanı kəsir. Şüyüd toxumu yağı sayəsində artıq çəkidən də xilas olacaqsınız.

1. Xolesterini azaltma qabiliyyətinə malikdir.
2. Mədə yarası və həzm problemini aradan qaldırır.
3. Bu yağ həm də stressi aradan qaldırır
4. Sakitləşdirici xüsusiyyətə malikdir.
5. Dezinfeksiyaedici xüsusiyyəti var
6. Yaraları infeksiyadan qoruyur
7. Başda olan bitlərə qarşı çox xeyirlidir

MADDƏLƏR MÜBADİLƏSİ SÜRƏTLƏNDİRİR
Elmi araşdırmalar sübut edib ki, şüyüd təzyiq dərmanları ilə yanaşı xəstələrə əlavə dəstək kimi effektlidir. Şüyüdün tərkibindəki maddələr infarkt, insult, stenokardiya və damar problemlərini azaldır.

Şüyüd kalsium baxımından da olduqca zəngindir. Kalsium orqanizmdəki sümükləri meydana gətirən və onları möhkəmləndirən önəmli bir elementdir.  Kalsium sinir sisteminin normal işləməsini təmin edir, sümük əriməsinin qarşısını alır.
Ağız sağlamlığı
Şüyüdün toxumları və yarpaqları nəfəsinizi təravətli edəcək. Xeyirli ədviyyat ağız qoxusunun qarşısınımalan vasitələrədən biridir, şüyüd ağız içində olan mikropları məhv edir.
HƏZM SİSTEMİNƏ DƏSTƏK VERİR
Təsirləri sadəcə artıq çəkinin azalmasına təkan verməklə bitmir. Bununla yanaşı yaxşı bir antioksidləşdirici rolu oynayır. Bədəndəki sərbəst radikallarla savaşır. Bağırsaqlarda yaranan problemlərin öhdəsindən gəlir.
Şüyüd toxumu yağı necə istifadə edilir?
Hər sabah yeməklərdən 15 dəqiqə əvvəl bir stəkan ilıq suyun içinə iki damcı qarışıdırıb için. Bu ərəfədə diyetiniz də önəmlidir. Sadəcə şüyüd toxumu ilə kilo atmağınız olduqca çətindir. Diyet müddətində karbohidratların istehlakını azaltmaq lazımdır.
Diabet xəstəliyinin həm profilaktikası, həm də artıq şəkərdən əziyyət çəkən insanlar üçün şüyüd toxumları çıxış yoludur. Şüyüd toxumunu hər gün dəmləyib, içməklə qanda şəkərin miqdarını dərmansız da azalda bilərsiz.
1 xörək qaşığı toxumu 1 litr qaynar suda termosda 1 saat dəmə qoyursuz. Sonra süzürsüz. 1 stəkan səhər, 1 stəkan axşam içirsiz. Bu dəmləməni ürək-damar, həzm problemi, sirrozda da içmək olar. Artıq çəkidən əziyyət çəkənlər üçün də əla arıqladıcı vasitədir.
Yuxusuzluq
Şüyüd tərkibində olan yağlar xüsusi özəlliyə malikdir. Yuxusuzluq ilkin olaraq baş ağrısı və digər simptomlarla özünü göstərir. Şüyüdün tərkibində B vitamininə də rast gəlinir. Bu isə əsəb sistemini möhkəmləndirir. O cümlədən yuxu problemini aradan qaldırır.
Onu da deyək ki, yaşıl şüyüdü qaynatmaq olmaz, çünki ədviyyə xüsusiyyətini itirir.
BU RESEPTİ TƏTBİQ ETMƏZDƏN ƏVVƏL HƏKİMLƏ MƏSLƏHƏTLƏŞMƏK MÜTLƏQDİR.