Maraqlı

Reyhan şərbəti necə hazırlanır? – MÜTLƏQ BU RESEPTİ SINAYIN

Reyhan şərbəti necə hazırlanır? – MÜTLƏQ BU RESEPTİ SINAYINbackend
  • whatsapp
  • messenger
  • telegram
  • vkontakte
  • odnoklassniki

Reyhan siropu bir çox xəstəliyə yaxşı gəlir. Tərkibindəki komponentlərlə reyhan şərbəti öskürək, süd verən analar, qaraciyər, böyrəklər, qan azlığı, immun sistemi, həzm sistemi, tənəffüs yolları xəstəlikləri, göz sağlamlığı və mədə problemlərinə xeyirlidir. 

Reyhan şərbəti hamilə qadınlar üçün zərərlidirmi?

Reyhan şərbəti doğuşdan sonrakı analarda süd artırıcı xüsusiyyətə malikdir. Bundan əlavə, hamiləlik dövründə reyhan şərbəti içməyin heç bir zərəri yoxdur. Lakin burada reyhan şərbəti hazırlanarkən şəkərin miqdarından az istifadə edilməlidir. İstehlakına da diqqət yetirilməlidir. Hamilə qadınlar şam yeməyindən əvvəl və ya sonra stəkanda Reyhan şərbətini içməlidir.

Reyhan şərbəti necə hazırlanır?
Reyhan şərbətinin hazırlanması olduqca sadə və tez həyata keçirilə bilər. Fesleğen şərbətinin hazırlanması budur:
Reyhan şərbəti üçün inqrediyentlər:

  • 5 litr su
  • 1 çay qaşığı limon duzu
  • 1 dəstə reyhan
  • 50 qram dənəvər şəkər

Reyhan şərbəti üçün əvvəlcə qazana 1,5 litr su tökün. Su qaynadıqdan sonra limon duzunu əlavə edin. Sonra qazana yuduğunuz bir dəstə reyhan əlavə edin.
Su, limon duzu və reyhan qaynatmağa davam edin. Fesleğen suya bənövşəyi rəng verəndən sonra qazanı sudan götürüb reyhanı süzün.
Süzdükdən sonra dənəvər şəkəri qaynar suya atın. Sonra şəkəri əridin. Soyuduqdan sonra istehlak edə bilərsiniz.