Oregano kimi tanınan mərcanköşk bitkisi A, C, E və K vitaminləri, lif, kalsium, niasin, manqan, folat, maqnezium, dəmir və karotenoidlər, lutein, zeaksantin və kriptoksantinlə zəngindir.
Ən yüksək antioksidant aktivlik reytinqlərindən birinə malikdir.
Sərbəst radikalların fəaliyyətini dayandırmaq üçün əladır.
Sağlamolun.az həmin bitkidən hazırlanan çayın reseptini təqdim edir:
Ən çox yayılmış üsul çay hazırlamaqdır.
– Biz onu təzə və ya quru oreganodan hazırlayırıq.
– 1-2 çay qaşığı üzərinə qaynar su tökün.
– Gündə 3 dəfəyə qədər içə bilərsiniz.
– Lazım gələrsə, yaxşı dadması üçün bir az bal əlavə edin.
Oregano yağı göbələk infeksiyaları kimi mikrob infeksiyalarının müalicəsində istifadə olunur.
– Yağ 50% durulaşdırılmalıdır.
– Gündə 2 dəfə istifadə etmək olar.
Follow @7timesaz